Hoe is het om als S.M.I.L.E. Promoter te werken? – Rosa

Rosa (22 jaar) studeert Logopedie in Utrecht. Ze werkt sinds zomer 2016 voor S.M.I.L.E. Promotions.

“Op Oerol werd ik aangesproken, of ik niet als promoter zou willen werken. Dat leek me wel wat! Het is een leuke bijbaan. Tijdens één van mijn eerste klussen mocht ik al mee naar een festival in Duitsland. We deden een promotieactie voor Airport Weeze in opdracht van Agency X. In een team van zes, allemaal gekleed in piloten- en stewardessenpakjes nodigden we bezoekers uit om plaats te nemen in de flight simulator. Door foto’s van de actie te delen op social media konden ze vliegtickets winnen.”

“Mensen zijn vaak erg blij met de samples die ze krijgen.”

“Ik heb er geen moeite mee om mensen op straat aan te spreken. Tijdens sampling klussen zijn mensen vaak juist blij dat ze iets krijgen. Laatst deelden we rozen uit in Amsterdam-Zuid. Dit was ter promotie van een nieuwe bloemenwinkel die in de buurt geopend was. Mensen waren verrast: we gaven ze een roos en vertelden over de nieuwe winkel.”

“Wat mij betreft werk ik de rest van mijn studietijd – nog twee jaar – voor S.M.I.L.E. Promotions. Het is goed te combineren omdat ik zelf kan aangeven wanneer het wel en niet uitkomt. Wat ik daarna wil gaan doen? Ik weet het nog niet zo goed. Hiervoor studeerde ik al Verpleegkunde, dus het wordt misschien een combinatie van beide. We zullen zien.”