Case: Veilig op de fiets met Verkeerslokaal

In maart is S.M.I.L.E. Promotions voor het tweede jaar achtereen gestart met een mooi project in opdracht van Bureau De Groot Volker, genaamd Verkeerslokaal. Verkeerslokaal is een verkeerseducatieprogramma dat bovenbouwleerlingen van de basisschool helpt om verkeersregels te begrijpen en toe te passen aan de hand van verkeerssituaties in hun eigen omgeving.

Fietsles aan 1.500 leerlingen

In het kader van dit programma hebben de fietsdocenten van S.M.I.L.E. Promotions, na het volgen van een intensieve training, vorig jaar in 16 gemeentes in Noord-Holland op 55 verschillende scholen, zo’n 1500 leerlingen fietsles gegeven. De fietsdocenten gingen telkens met een groepje van 5 leerlingen op pad om aan de hand van praktijksituaties de verkeersregels uit te leggen. Zij fietsten een vooraf bepaalde route waarin verschillende verkeerssituaties, -borden en -regels aanbod kwamen. Zo konden de leerlingen theoretische kennis in hun eigen omgeving in de praktijk brengen. Deze campagne was een groot succes en heeft inmiddels een vervolg gekregen.

Dit project zou men wellicht niet meteen verwachten bij een promotie- en hostessbureau maar is bij uitstek een voorbeeld van een project dat aansluit bij de visie van S.M.I.L.E. Promotions. Door de inzet van kundige fietsdocenten, die  didactisch vaardigen bezitten, een uitgebreide training hebben gevolgd en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben, heeft S.M.I.L.E. ervoor gezorgd dat 1.500 leerlingen op een leuke en educatieve manier hebben geleerd om veilig deel te nemen aan het verkeer.